divendres, 30 d’abril de 2021

UN MUNT D'HORTALISSES 30-04-21

Hola a tothom!

Continuem descobrint coses sobre les hortalisses. Aquesta setmana hem pogut observar algunes verdures amb les lupes i amb tots els nostres sentits. Hem descobert algunes olors i la del porro ens ha fet pensar en les cebes. Alguns ELEFANTS han explicat que les cebes, de vegades fan plorar. 

Tothom vol explicar quines hortalisses els agraden més, quines mengen sovint o només les tasten, com se les mengen...


Hem pintat de color verd els pèsols de fang que vam fer i ja s'havien assecat. Ens hem hagut de concentrar per poder pintar bé aquestes figures de fang.
Vam posar uns pèsols i unes llavors de pebrot dins d'unes bosses amb cotó fluix humit per veure si germinaven. Els ha costat uns dies, però ja tenen arrels. Hi ha l'arrel d'un pèsol molt llarga i ja ha començat a créixer la tija.

Ara ens hem animat a sembrar mongetes i llenties en un pot de vidre. Tots tenim un pot en què hem posat una mica de cotó fluix, les mongetes i llenties  i ho hem regat. Ara cada dia hem de mirar si cal regar-ho o no i esperar a veure què passa.


SOM CONSTRUCTORS DE NÚMEROS.

Amb tres papers de diferents llargades havíem de construir un número i després de provar diferents maneres de posar-los hem vist que podíem fer el número 7! Hem enganxat aquests tres papers i hem fet uns "sets" molt ben fets, tant que els hem decorat molt.


ENGLISH TIME 

Aquesta setmana hem treballat el concepte BIG/SMALL. Aprofitant que en el conte : The very hungry caterpillar deia que primer era molt petita i després de tant menjar es va fer BIG, hem tornat a explicar el conte i hem anat veient el procés de com anava creixent l'erugueta fins a fer-se BIG. 

Després hem buscat per la classe coses que fossin grans i d'altres de petites. Per acabar, hem dibuixat en un full una big caterpillar i una small caterpillar. See you next week!


FEM PSICO!
Aquests dies estem assajant la dansa que farem per final de curs. És una dansa tradicional que es diu "La polca de les pedretes" i ens agrada perquè a més a més de ballar piquem ritmes. Ja us ensenyarem com van els assajos però de moment us deixem aquest vídeo amb la coreografia de mostra:Hem jugat al Don Simon, posant parts del cos dins i fora del cercle: "Don Simon diu un genoll i un colze dins el cercle", "Don Simon diu una orella i una mà dins el cercle", ...

Després hem sortit al pati i hem jugat a atrapar salvant per sota les cames i a "Pepets i Pepetes". 

Durant la setmana hem mirat llibres del cos humà que ens han prestat des de la Biblioteca del poble. I hem estat explorant els òssos del nostre cos, des del crani, costelles, columna vertebral, pelvis i tots els òssos dels braços, cames i dits. Hem arribat a la conclusió de que són durs i que gràcies a ells el nostre cos s'aguanta i en podem moure les diferents parts. 

L'HORA DE FER MÚSICA
Ja fa uns dies que estem punxant i construint els nostres Papagenos i aquesta setmana hem fet música amb ells. Ens ajuden a reconèixer els sons AGUTS i GREUS i també han jugat amb nosaltres al joc de les estàtues.

PARLEM PELS DESCOSITS

Continuem explicant com són les nostres habitacions. Aquesta setmana ens han fet les seves exposicions el Gerard i l'Iker. Els hem de felicitar perquè ens ho han explicat molt bé!Famílies recordeu que cada DILLUNS i DIVENDRES heu de deixar uns mitjons antilliscants dins la bossa dels vostres fills/es per fer Psicomotricitat i Let's move. Gràcies.

Molt bon cap de setmana!!!ENDEVINA ENDEVINETA 14/5/21

Un divendres més ple de coses per explicar-vos! Mireu quin hort més especial que ens ha preparat la CRIS. Ens agrada tant que l'hem ampl...