divendres, 2 d’octubre de 2020

Fent-nos grans com els elefants! 02.09.20

Hola de nou!

Ja som divendres i avui publiquem el nostre recull d'aula d'aquesta tercera setmana de curs.

Aquests dies hem estat observant fotografies d'elefants i, mica en mica, anem fent hipòtesis i descobrint coses sobre aquests grans animals. Hem descobert, per exemple, que alguns elefants adults no tenen ullals, pensàvem que els únics que no en tenien eren els petits. I en una fotografia d'un elefant dins la panxa de la mare hem vist una corda semblant a una serp. A la rotllana la Giulia ens ha dit que la seva mare li ha explicat que quan ella estava dins la panxa també tenia aquest cordill (...?), i que li van tallar al néixer. 

Hem dibuixat elefants, recordant que han de tenir: el cos gran, orelles grans, una trompa llarga, ulls, boca, dos ullals, quatre potes i una cua prima i amb pèls a la punta.
Estem practicant a resseguir traços i a escriure el nostre nom (començant per la inicial) amb rotuladors, pissarretes, plastilina, ...Hem parat atenció en trobar les semblances i diferències en diferents imatges. Quins elefants són iguals que el de la mostra?
Hem jugat a trencaclosques, construccions, piuets i, evidentment, amb elefants!
Hem pintat amb pintura i pinzells un elefant, i hem fet màgia per aconseguir el color gris. Sabeu quins dos colors necessitem?

Al pati ens encanta jugar al "Pilla-pilla", és el nostre joc preferit.

 

     

També ens agrada escoltar contes, com el de l'Elefant encadenat, que ens ha explicat el Manu. CONTE: "El elefante encadenado". Jorge Bucay
ÉS L'HORA DE FER MÚSICA

Aquesta setmana hem baixat a l'aula de música!!! Com ens agrada aquest espai!!! Tot ple d'instruments, és un altre món.

Hem cantat i dansat la cançó de la Castanyera, perquè ja ha arribat l'octubre i de ben segur que baixarà de les muntanyes per fer-nos aquelles castanyes torrades tan bones que fa! A més hem escoltat una versió reggae de la cançó del Marrameu!!

FEM PSICO!

Dilluns ens vam trobar un nou circuit ple de nous reptes a la sala de psico. Sort que veníem amb energies renovades del cap de setmana perquè vam suar de valent! Creuar les espatlleres de costat a costat, fer equilibri en diferents situacions, lliscar per un tobogant...ens vam posar en forma!

A més vam jugar a " Nens i nenes al tren! "; havíem de passar fent un tren per sota de la construcció sense fer-la caure...però com veieu a les fotografíes no ho vam aconseguir i vam aprofitar per passar una bona estona jugant amb els coixins i fent les nostres pròpies construccions.


ENGLISH TIME
Aquesta setmana hem donat la benvinguda a la tardor en anglès per tal de conèixer una mica de vocabulari sobre aquesta estació. Hem escoltat aquest conte i aquesta cançó i hem fet jocs amb els colors de la tardor: yellow, red, orange and brown. Hem buscat objectes per la classe amb aquests colors, hem anat corrents a tocar el color que deia la teacher també hem fet aquest arbre de la tardor fent dots (punts). Així hem aprofitat per aprendre vocabulari com: tree trunk, leaves, branches, autumn...


Finalment, avui dia 2 d'octubre és l'aniversari de l'escola, que fa 53 anys. Per molts anys més, ESCOLA!!!ADÉU, ORELLETES! 20.11.20

Hola famílies, aquesta setmana hem tingut una GRAN SORPRESA: el cosí de l'Orelletes, en  Trompa , va arribar a la nostra classe. Fa temp...